Merel Havenaar – Havenaar Interieurs

Jong geleerd….

Al van jongs af aan was ik vaak met het interieur bezig. Schuiven met meubels in mijn slaapkamer en plattegronden met indelingen tekenen. Steeds een andere kleur op de muur proberen. Ik kreeg er geen genoeg van en experimenteerde net zo lang tot de ruimte voor mij de juiste sfeer en het juiste gevoel gaf, een geborgen fijne rustige plek waar ik me goed voelde.

Met een omweg

Mijn interesse voor interieur bleef ook na de middelbare school, maar er was in die tijd geen studie op dat gebied, of in elk geval, niemand wees me erop. Op aanraden van mijn vader koos ik voor een gedegen opleiding waar je volgens hem alle kanten mee op kon: rechten. Nou daarin heeft hij helemaal gelijk gekregen. Ik heb de studie afgemaakt, een paar jaar redactioneel werk gedaan – ook heel leuk – en daarna jaren voor de gemeente Amsterdam gewerkt. Tot het begon te dagen. Dit was niet wat ik wilde. Leuk werk, dat wel, maar ik wilde wat anders.

De interieurwereld

die trok me nog steeds enorm aan. Ik vond alles eraan leuk. De mensen die er werkten, de meubelzaken met hun prachtige producten, de interieurbeurzen. Interieurs vormgeven en nadenken over kleuren en materiaalcombinaties, mensen helpen een fijne plek te creeren waar ze rust vinden en happy zijn, maakte en maakt me blij. Want dat het uitmaakt hoe je interieur eruit ziet en aanvoelt en hoe je daar gelukkiger van kunt worden, dat had ik inmiddels zelf wel ervaren. Omdat je je eigen interieur niet eindeloos kunt veranderen, dat leek mijn man althans geen goed idee, leek het me fantastisch als ik met interieurs van anderen aan de slag kon. Voor mij niets mooiers dan het verschil te kunnen maken tussen een huis met meubels en een warm thuis waar je blij van wordt op het moment dat je er binnenstapt.

Duurzaam en ecologisch

Als ik dat inrichten ook nog eens op een duurzame en ecologisch manier kon doen, leek me dat het summum! Want daar was ik tijdens mij mijn tweejarige studie aan Styling Academie Artemis (1999-2001) achtergekomen. Van duurzame ecologische ontwerpen ging mijn hart nog sneller kloppen.
Inmiddels werk ik al weer 20 jaar als interieurontwerper en -stylist en heb ik heel wat klanten blij gemaakt met mijn sfeer-, kleur- indelings, verlichtings- en meubel ontwerpen en adviezen. Ik weet waar de schoen wringt en bedenk graag fraaie interieuroplossingen. Ik heb mij verder gespecialiseerd in duurzame, ecologische producten en materialen. Mooi om te zien dat er meer en meer eco-producten op de markt komen en het gemakkelijker wordt om een woning duurzaam in te richten.

Mooier, beter en schoner

Mijn doel is zoveel mogelijk mensen te helpen aan een persoonlijk intereur waar ze zich thuis voelen. Zo’n plek geeft een goed gevoel en dat maakt ’t leven een stuk beter. Daarnaast wil ik de wereld een stukje mooier en schoner maken door voor interieurs te kiezen die duurzaam zijn en een lage voetprint achterlaten. Dat zie ik als een mooie oplossing voor de toekomst. Jij ook?

Ik werk samen met: