Eco-interieurontwerp

Het wordt echt tijd voor een ander interieur. Je hebt het al een tijdje uitgesteld omdat je je afvraagt hoe je dat zo duurzaam mogelijk kan doen. Zijn er meubels en materialen die duurzamer zijn, geen of minder schadelijke stoffen bevatten en een lage voetafdruk achterlaten?

Het ECO INTERIEURONTWERP EN -ADVIES gaat je hierbij helpen. Daarmee ontstaat niet alleen een interieur dat je mooi vindt en heel goed bij je past, het voldoet ook aan jouw wensen van eerlijke en duurzame producten.

En nee, het hoeft geen inrichting te worden met allemaal vintage meubels. Er kan best eens een oud kastje of stoeltje tussen zitten, maar als vintage niet jouw stijl is, dan kan jouw duurzame interieur ook een strakke en moderne uitstraling krijgen.

 Je bespaart tijd

Het eco-interieurontwerp en -advies vertelt je precies welke duurzame producten je het beste kunt aanschaffen en waar je die kunt kopen. Geen zoektochten op internet. Gewoon afbeeldingen en een productoverzicht van de aan te schaffen meubels.

Je krijgt een interieur dat bijdraagt aan een schonere en duurzame wereld

Het nieuwe interieur geeft je een goed gevoel vanwege het mooie uiterlijk. Het maakt je nog blijer omdat de meubels en gebruikte materialen bijdragen aan een schonere en duurzaam wereld.

Je krijgt een duurzaam interieur dat áf is en 100% bij je past.

Naast het duurzame aspect van meubels en materialen, sluit het ontwerp dat ik voor je maak natuurlijk ook aan op je woonstijl en andere eisen die je aan je interieur stelt. Het moodboard, waar ik mee begin is het uitgangspunt voor alle verdere ontwerpen. Het zorgt ervoor dat het eindresultaat helemaal klopt!

 

Welke stappen gaan we nemen?

Wil je een compleet eco interieurontwerp laten maken, dan doorlopen we alle fases van het ontwerptraject. We besteden natuurlijk extra aandacht aan de materiaal en productkeuzes.

De Intake

De basis van een mooi, persoonlijk interieur is een doordacht plan waarin met al je wensen en eisen rekening is gehouden. We beginnen daarom met een uitgebreide intake. Ik kom bij je langs om de ruimte(s) te inventariseren en jouw interieurwensen en -eisen te bespreken. Per mail ontvang ik graag foto’s van je huidige interieur en de woning waar ik het ontwerp voor ga maken of tekeningen van de nog te bouwen/te verbouwen woning. Ook vraag ik je een moodboard te maken of afbeeldingen van interieurs te verzamelen die je aanspreken.

De ontwerpfase

Voor onze eerste afspraak maak ik op basis van alle informatie die ik kreeg een voorlopig moodboard, een of meer voorlopige indelings- en kleurenplannen. Die kom ik bij je thuis presenteren en bespreken. De plannen worden daarna zo nodig aangepast en definitief gemaakt. Per mail ontvang je een definitief ontwerp van het moodboard en indeelplan. Het kleurenplan werk ik pas verder uit nadat alle materialen zijn gekozen.

Daarna ga ik verder met het meubel- en lichtplan. Ook wordt het 2D-indeelplan uitgewerkt tot een 3D-impressie. Je krijg daarmee een realisitische kijk in je nieuwe interieur. Vervolgens maken we een afspraak bij een woninginrichter om materialen voor vloeren en ramen te kiezen. Tijdens die afspraak bespreken we ook de voorlopige ontwerpen voor meubels en verlichting. Komt er een nieuwe keuken, dan bezoeken we ook een keukenzaak om daar materialen voor fronten en werkblad te kiezen.

Voor de presentatie van het voorlopige meubel- en lichtplan kom ik weer bij je langs. Tijdens die afspraak bespreken we mijn ontwerpen en bekijken we alle materiaalstalen die ik voor je verzameld heb. Zo krijg je een goed beeld van de sfeer die die materialen uitstralen en kan een definitieve keus worden gemaakt. Het meubel en lichtplan werk ik zonodig bij tot een definitief plan en dat ontvang je per mail. 

De puntjes op de i

Om de definitieve verfkleuren te bepalen, kom ik met alle eerder gekozen kleurstalen op locatie kijken. Pas ter plekke kun je goed beoordelen hoe de kleuren overkomen. Hierna maak ik het verfkleurenplan af, zodat de schilder aan de slag kan. Als laatste komt het stylingplan aan bod. Welke wanddecoratie passen we toe, waar komt het te hangen en welke accessoires passen mooi in je interieur? Met het stylingplan in de hand wordt het gemakkelijk om straks de laatste hand te leggen aan je interieur. Hiermee maak je je interieur áf!

EEN DUURZAAM INTERIEUR

Een interieur dat helemaal áf is en bijdraagt aan een schonere en duurzame wereld krijg je als je kiest voor
een COMPLEET ECO INTERIEURONTWERP op maat. De prijs voor een compleet eco interieurontwerp voor een verdieping van een gemiddelde woning: vanaf € 2350,- inclusief btw. Wil je hulp voor een kleinere of grotere ruimte, bel of mail me dan even, dan stuur ik je een aangepaste prijsopgaaf. Woon je buiten een straal van 25km van Overveen, dan worden reiskosten in rekening gebracht.

Eco interieuradvies

Als je zelf goed weet welke indeling, sfeer, kleuren en verlichting je in je interieur wilt toepassen kun je bij mij natuurlijk ook terecht voor een advies over duurzame materialen en producten. Ik help je er graag mee. Hoe meer mensen duurzame producten en materialen gaan gebruiken, hoe liever het mij is. Mail of bel me in dat geval vooral, dan bespreken we jouw specifieke wensen en maak ik een prijsopgaaf op maat.