Een Compleet interieurontwerp

Complete interieurplannen maken voor de begane grond van je nieuwbouw of te verbouwen woning in Haarlem of omgeving? Daarmee krijg je een duidelijk beeld welke stijl, indeling, kleuren, materialen, meubels, verlichting en styling je het beste kunt toepassen. Vervolgens kun je zelf met de uitvoering aan de slag.

Bij de inrichting van een nieuwbouw woning of een woning die verbouwd wordt, moeten er vaak in korte tijd veel besluiten worden genomen. Soms al in een heel vroeg stadium, als het contract nog maar net getekend is en de aannemer amper begonnen. Vraag je je af waar je de tijd vandaan moet halen om dat voor elkaar te krijgen? Weet je van jezelf dat je vaak twijfelt over keuzes die gemaakt moeten worden? Wil je heel graag een interieur dat helemaal bij je past, maar maak je je zorgen hoe je dat voor elkaar krijgt? Vraag je je af of het echt wel wordt zoals je wilt? Of al die losse ideeën in je hoofd wel kunnen leiden tot een mooi geheel.

Het COMPLETE INTERIEURONTWERP gaat je hierbij helpen. Het neemt je veel werk en zorgen uit handen. Maar jij houdt de regie. Het wordt jóuw interieur, waarin jóuw interieurwensen en -eisen zijn verwerkt. Als de plannen af zijn, ga je aan de hand van de boodschappenlijst zelf de materialen, meubels, lampen en accessoires shoppen. Je blijft het aanspreekpunt voor de aannemer. 

 

 Je bespaart tijd

Niet meer eindeloos zelf zoeken op internet of twijfelen of die oplossing voor jou interieur wel de juiste is. Ik help je jouw woonstijl te vinden en de kleuren te kiezen. Kleuren die passen bij je meubels. Kleuren die je blij maken.

Je (ver)bouwt en richt stressvrij in

Je bent op tijd voorbereid. Nog voordat de aannemer je met vragen over de plaats van de keuken en de  elektra gaat bestoken, weet jij al hoe het zit. De tekeningen liggen klaar om uitgevoerd te worden. Geen last minute besluiten, geen keuzestress. Jij kunt je aandacht blijven besteden aan de dingen die je altijd al deed en vast genieten van de plannen van je nieuwe interieur.

Je krijgt een interieur dat áf is en helemaal bij je past

We gaan uitgebreid praten over alle wensen en eisen die je stelt aan je nieuwe interieur. Als ik alle informatie heb die nodig is, begin ik met het maken van een moodbord. Dat is de leidraad voor alle verdere plannen. Het hele traject houd ik in de gaten of de gemaakte plannen passen bij het uitgangspunt, het sfeerbord. Zo nodig stuur ik bij maar je kunt ervan verzekerd zijn dat je nieuwe interieur een geheel wordt dat goed bij je past. Met een 3D-impressie laat je vooraf zien hoe je interieur eruit komt te zien.

 

In drie stappen naar een compleet interieurontwerp

De Intake

De basis van een mooi, persoonlijk interieur is een doordacht plan waarin met al je wensen en eisen rekening is gehouden. We beginnen daarom met een uitgebreide intake. Ik kom bij je langs om de ruimte(s) te inventariseren en jouw interieurwensen en -eisen te bespreken. Per mail ontvang ik graag foto’s van je huidige interieur en de woning waar ik het ontwerp voor ga maken of tekeningen van de nog te bouwen/te verbouwen woning. Ook vraag ik je een moodboard te maken of afbeeldingen van interieurs te verzamelen die je aanspreken. 

De ontwerpfase

Voor onze eerste afspraak maak ik op basis van alle informatie die ik kreeg een voorlopig moodboard, een of meer voorlopige indelings- en kleurenplannen. Die kom ik bij je thuis presenteren en bespreken. De plannen worden daarna zo nodig aangepast en definief gemaakt. De definitieve ontwerpen ontvang je per mail.  Het kleurenplan werk ik pas verder uit nadat alle materialen zijn gekozen.

Daarna werk ik verder aan het meubel- en lichtplan. Ook wordt het 2D indeelplan uitgewerkt tot een 3D impressie. Je krijg daarmee een realisitische kijk in je nieuwe interieur.  Vervolgens maken we een afspraak bij een woninginrichter om materialen voor vloeren en ramen te kiezen. Tijdens die afspraak bespreken we ook de voorlopige ontwerpen voor meubels en verlichting. Komt er een nieuwe keuken, dan bezoeken we ook een keukenzaak om daar materialen voor fronten en werkblad te kiezen.

Voor de presentatie van het voorlopige meubel- en lichtplan kom ik weer bij je langs. Tijdens die afspraak bespreken we mijn ontwerpen en bekijken we alle materiaalstalen die ik voor je verzameld heb. Zo krijg je een goed beeld van de sfeer die de materialen uitstralen en kan een definitieve keus worden gemaakt. Het meubel- en lichtplan werk ik zonodig bij tot een definitief plan en dat ontvang je per mail.

De puntjes op de i

Om de definitieve verfkleuren te bepalen, kom ik met alle eerder gekozen kleurstalen op locatie kijken. Pas ter plekke kun je goed beoordelen hoe de kleuren overkomen. Hierna maak ik het verfkleurenplan af, zodat de schilder weet waar welke verfkleuren moeten komen. Als laatste komt het stylingplan aan bod. Welke wanddecoratie passen we toe, waar komt het te hangen en welke accessoires passen mooi in je interieur? Met het stylingplan in de hand wordt het gemakkelijk om straks de laatste hand te leggen aan je interieur. Hiermee maak je je interieur áf!

Een Compleet interieurontwerp

Een interieur dat helemaal áf is krijg je als je kiest voor een COMPLEET INTERIEURONTWERP op maat. Het omvat

  • een sfeerplan
  • een 2D indelingsplan
  • een kleurenplan
  • een materiaalplan
  • een meubelplan
  • een verlichtingsplan
  • een stylingplan
  • 3D impressies van je toekomstige interieur

De kosten voor een ontwerp voor de begane grond van een gemiddelde woning: vanaf € 2350,- inclusief btw. Afhankelijk van de afstand en tijd die ik moet reizen, kunnen daar reiskosten bijkomen.

Ja, ik wil een compleet interieurontwerp

Wil je hulp bij het inrichten van je slaapkamer, zolder of juist het hele huis? Graag maak ik een offerte op maat. Bel of mail me even, dan bespreken we jouw situatie en kan ik je vrijblijvend een prijsopgaaf sturen.