Duurzame interieurontwerper in Bloemendaal

Heb je plannen om het interieur van je huis in Bloemendaal te veranderen of heb je daar net een huis gekocht? Dan denk je vast al volop na over het nieuwe interieur, kijk je tv-programma’s over wonen en heb je bedacht dat je je huis op een duurzame, milieuvriendelijke manier wil inrichten. Je hoofd loopt om van de ideeën. Je ziet het al voor je, een wand met dat gave behang, zoals je laatst bij VT wonen ‘weer verliefd op je huis’ zag. Nieuwe warme kleuren op de wanden, gecombineerd met accenten in de juiste kleurencombinatie en zo’n prachtige hanglamp. Ja, dit keer gaat het je lukken een duurzaam interieur te creëren dat perfect bij je past! Een omgeving waar je je helemaal thuis voelt én één die het milieu zo min mogelijk belast!

 

 

 

 

 

Het oogt ruim, straalt rust uit, heeft die keuken waar je al zo’n tijd naar verlangt, een lekkere ruime eettafel en voor al je spullen is een goeie opbergplek. Je gaat net zo lang speuren op Pinterest tot je precies die afbeeldingen hebt gevonden, die je zoekt voor het sfeerbord.

Hulp van een duurzame interieurontwerper in Bloemendaal?

Je ziet je interieur al helemaal voor je en vraagt je af waar je de tijd vandaan haalt om alles te realiseren. Die leuke maar drukke baan die je hebt vraagt best wat energie. Je gezin en het huishouden kosten veel tijd en aandacht. Natuurlijk wil je ook lekker blijven sporten, met vrienden afspreken, uitgaan en soms even niets doen. Waar ga je de tijd vandaan halen om die plannen te maken? En stel dat dat lukt, dan is er ook nog de uitvoering. Waar vind je snel de juiste vakmensen, duurzame materialen en circulaire meubels? Hoe ga je dat aanpakken?

 

Tip voor een duurzaam interieur: begin op tijd

Als duurzame interieurontwerper en interieurstylist in Bloemendaal kan ik je helpen een doordacht, duurzaam interieurplan te maken. Ik doe dat al twintig jaar voor particulieren die gaan verhuizen of de inrichting van hun bestaande woning willen veranderen. Ik weet waar je duurzame producten kunt vinden en welke materialen je het beste kunt gebruiken voor je circulaire interieur.

Ook weet ik dat er veel tijd gaat zitten in het maken van een goed en persoonlijk interieurplan. Dat er vaak in korte tijd veel beslissingen genomen moeten worden. Zeker als het gaat om de inrichting van een woning die verbouwt gaat worden of nog gebouwd moet worden. Dan wil de aannemer al heel snel na de start weten waar de aansluitpunten voor de elektra moeten komen. Terwijl jij afbeeldingen op Pinterest zoekt, nadenkt over de kleuren voor de wanden en nog geen idee hebt waar de eettafel en de bank komen te staan en waar dus licht nodig is. In de praktijk zie ik regelmatig dat de lichtpunten net op de verkeerde plek zitten. Of de indeling een stuk beter kan als de juiste maat bank was aangeschaft. Zulke missers kunnen voorkomen worden als je op tijd hulp inschakelt voor het maken van doordachte duurzame interieurplannen.

Van start met een duurzame interieurontwerper in Bloemendaal

Als interieurspecialist help ik je aan het duurzame interieur waar je naar op zoek bent. In nauw overleg met jou maak ik 2 en 3-dimensionale tekeningen die een realistisch beeld laten zien van het nieuwe interieur. Met de meubels van je voorkeur, de kleuren en eco-materialen waar je van houdt en in de woonstijl die je het meest aanspreekt. We beginnen met een uitgebreide inventarisatie. Ik wil wat meer weten over jou en je huidige woonsituatie. Waar word je in je huidige huis écht blij van, welke woonproblemen wil je zo snel mogelijk opgelost zien en welke woonstijl of stijlen passen het beste bij je? Als je die woonstijl nog niet goed weet, help ik je aan de hand van vragen en moodboards dat verder te ontdekken. Natuurlijk wil ik ook informatie over de ruimte of woning waar je advies voor vraagt.

 

Hoe gaat een duurzame interieurontwerper te werk?

Als wensen, eisen, woonstijl en de nieuwe ruimte(s) in kaart zijn gebracht, start ik met het maken van een moodboard en een plattegrond op schaal. Daarna kom ik weer bij je langs om verschillende indelingsmogelijkheden te schetsen. Dat kan een plan zijn met bestaande of nieuwe meubels. Terwijl je meekijkt, laat ik je de voor- en nadelen van de verschillende opties zien. Zo kom je altijd tot de beste indeling. Als het moodboard en indelingsplan vaststaan, gaan we verder met het materiaal- en kleurenplan. Ik geef je advies over het gebruik van duurzame materialen, denk met je mee als het gaat over het kiezen van de soort vloer en de raambekleding. Meestal maakt een bezoek aan een showroom om die producten te kiezen onderdeel uit van het interieurontwerp. Bij elke stap die we zetten bewaak ik of de plannen nog passen bij het uitgangspunt, het moodboard en jouw interieureisen en -wensen.

 

Gerecyclede, duurzame meubels en verlichting

Ook maak ik een duurzaam meubelplan. Dat brengt in kaart welke meubels passen in het interieurontwerp. Ga je zelf shoppen dan is dit meubelplan een handige tool om snel de juiste spullen te vinden. Op deze manier weet je welke vorm, welke maat en welke kleur het meubel moet hebben en kun je heel gericht gaan winkelen bij de bedrijven die ik opgeef. Het lichtplan geeft aan waar de verlichting moet komen, welke verlichting daarvoor het meest geschikt is. Ook help ik je die armaturen te kiezen die bij jouw woonstijl passen. Het lichtplan zorgt ervoor dat je op de juiste plekken licht en schaduw krijgt. Het voorkomt hinderlijke lichtbundels die in je ogen schijnen, laat de ruimte groter lijken en licht eyecatchers uit. Over elk detail is nagedacht. Geen donkere hoeken meer en een mooie kleurweergave met – uiteraard – LED lampen.  

 

Wat kun je verwachten van een duurzame interieurontwerper in Bloemendaal?

Nog even op een rijtje welke stappen onderdeel zijn van een compleet duurzaam interieurontwerp en nodig om het totaalplaatje van jouw toekomstige duurzame interieur te maken.

  • Inventarisatie 

  • Sfeerplan

  • 2D Indelingsplan

  • Kleurenplan

  • Duurzaam materiaalplan

  • Duurzaam meubelplan

  • Lichtplan

  • 3D impressies

  • Duurzaam stylingplan

 

Ik help je graag deze plannen te maken. Hiermee krijg je vooraf een heel goed beeld van het nieuwe interieur en weet je zeker dat aan elk detail is gedacht.

Wie is die duurzame interieurontwerper in Bloemendaal?

Mijn naam is Merel en ik ben ruim 20 jaar als interieurontwerper en -stylist actief op zowel de particuliere als zakelijke markt. Vanaf het begin heb ik me gefocust op duurzame materialen en producten, ook toen er nog nauwelijks oog voor was. Wil je wat meer over me weten, lees dan hier verder.

Aan de slag met het creëren van een duurzaam interieur

Nu al zin om te starten met het maken van mooie plannen voor jouw duurzame interieur? Neem contact met me op voor een oriënterend gesprek. Ik beantwoord je vragen graag en kijk ernaar uit je te inspireren en verrassen met een duurzaam interieurontwerp en -advies. Kijk hier voor meer informatie of maak meteen een belafspraak voor een oriënterend gesprek. Tot snel!

Merel

Ja,ik wil een duurzame interieurontwerper inschakelen!

Lijkt het je een goed idee om hulp in te schakelen bij het vernieuwen of creëren van jouw interieur? Maak een afspraak voor een orienterend gesprek, dan bespreken we wat voor jou de beste aanpak is en hoe ik je daarbij kan helpen.